3D-scan gebit

U hoeft bij niet meer te happen bij onze tandartsen: wij maken een 3d-scan van uw gebit. U kunt bij ons digitaal happen voor bijvoorbeeld een kunstgebit of kroon.

Veel mensen hebben een hekel aan het happen bij de tandarts: ze hebben problemen met het happen en het duurt ze te lang.

Wij beschikken over een mondscanner waarmee we digitale mondscans maken voor bepaalde behandelingen. De 3d-scans van onze huidige mondscanner zijn zó nauwkeurig, dat happen meestal niet nodig is.

3D-scan gebit in plaats van happen bij de tandarts

We kunnen de mondscanner gebruiken voor het maken van een:

  • kroon
  • brug
  • implantaat
  • beugel
  • kunstgebit
  • knarsplaat-bitje

Voor al deze behandelingen kunnen we uw mond scannen en zo een digitale afdruk maken. De 3d-scan van uw gebit mailen we dan meteen door aan onze tandtechnische partner. Het werkt dus sneller, hygiënischer en prettiger dan het vroegere happen bij de tandarts.

In een enkel geval kunnen we de 3d-scanner niet inzetten. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als er te veel speeksel of bloed is, of als we te diep onder het tandvlees moeten kijken. Dit komt echter maar zelden voor.

Mondscanner combineren met röntgen

De 3d-scans van het gebit kunnen we combineren met röntgenfoto’s. Dit doen we bijvoorbeeld bij het maken van een implantaat of beugel.

Zo gebruikt de implantoloog een mondscan en röntgenfoto om een mal te maken, zodat hij de plaatsing van een implantaat tot op de millimeter kan plannen.

Doorzichtige beugels worden ook volledig vanuit de mondscanner gepland en geproduceerd. We kunnen de gebitsopbouw en lachreconstructie van tevoren bekijken en de beugel daarop aanpassen.

3D-scans om het gebit te monitoren

De digitale revolutie in de tandheelkunde barst nog maar net los en de mogelijkheden worden elk jaar uitgebreid.

Dit jaar zal het ook mogelijk worden om tanden via dit systeem te monitoren. Na een bepaalde tijdsperiode kunnen we verschillende scans met elkaar vergelijken. Alle slijtage, standsverandering en zelfs terugtrekkend tandvlees kunnen we zo in beeld brengen.

Kosten 3d-scan gebit

De kosten van het gebruik van de 3d-scanner voor uw gebit zijn verwerkt in de kosten van de tandartsbehandeling die u krijgt.

3d-scan gebit

Moderne tandartsapparatuur

Bij Tandartsen Rooseveltlaan werken wij graag met de modernste tandartsapparatuur. We werken dus ook al vele jaren met digitale mondscanners. Vanaf de Cerec en de eerste generatie Trios-scanner, tot nu de nieuwste versie van de Trios intra-orale 3d-scanner van 3Shape.

Bij het maken van 3d-scans van het gebit werken we nauw samen met onze tandtechnische partner.
Onze ict-infrastructuur is volledig op orde gebracht voor de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied.

We volgen de digitale ontwikkelingen in de tandheelkunde op de voet!

Scroll naar top

Geachte patiënt van Tandartsen Rooseveltlaan,

Op zondag 15 maart kregen wij van onze beroepsvereniging de KNMT het dringende advies om onze reguliere patiëntenzorg per direct op te schorten en over te gaan op het uitsluitend behandelen van spoed bij niet-corona patiënten. Als praktijk volgen wij dit advies op. Dit betekent dat wij van 16 maart tot en met 6 april gesloten zijn.

Voor spoed klachten kunt u bellen met onze praktijk op het reguliere nummer: 020 – 664 23 31
Er zal vooralsnog een tandarts beschikbaar blijven.

In de mondzorg wordt meer dan in andere beroepsgroepen gewerkt met aerosolen die als transportmiddel gelden voor virussen. Bovendien zitten mondzorgverleners heel dicht op de mond van een patiënt. Dit heeft ertoe geleid dat de KNMT in overleg met het ministerie van VWS en via hen het RIVM tot dit advies is gekomen.
De komende dagen zullen wij u bellen voor het maken van een nieuwe afspraak na 6 april.

Wij wensen iedereen veel gezondheid en succes in deze uitzonderlijk nare periode en zijn dus telefonisch wel bereikbaar.

Met vriendelijke groet,

het team van Tandartsen Rooseveltlaan