Uw tandarts in de Rivierenbuurt

Zoekt u een tandarts in de Rivierenbuurt? Onze tandartspraktijk zit er al bijna vijftig jaar. We zijn sterk in preventie en in de samenwerking met specialisten.

Tandartsen Rooseveltlaan zit al bijna vijftig jaar op hetzelfde adres in de Rivierenbuurt: op de Rooseveltlaan 118 (Amsterdam-Zuid). Dit is tussen de Maas- en de Waalstraat in.

De tandartspraktijk is goed bereikbaar vanuit zowel binnen als buiten Amsterdam.

Onze eerste tandarts in de Rivierenbuurt (Amsterdam-Zuid)

De locatie Rooseveltlaan 118 was oorspronkelijk het ouderlijk huis van de oprichter van de praktijk: tandarts en prothetisch specialist Nittert Postema.

Nittert Postema werkte aan de tandheelkundige faculteit van de Vrije Universiteit (Amsterdam). Daarnaast voerde hij een tandartspraktijk in de woning.
Toen collega’s van hem ook een tweede werkplek buiten de universiteit zochten, werd de tandartsengroepspraktijk geboren.

Al snel bleek het ouderlijk huis te klein voor de praktijk. Er is toen een doorbraak gemaakt naar nummer 124. Sindsdien heeft de tandartspraktijk vijf behandelkamers.

Eén van de vijf behandelkamers

Meer dan alleen een tandarts in de Rivierenbuurt

U kunt voor de meeste tandheelkundige zorg bij ons terecht. Maar als tandartspraktijk vinden wij het belangrijk om meer te bieden dan alleen de algemene tandheelkunde.

We zijn gespecialiseerd in:

 • cosmetische tandheelkunde
 • onzichtbare beugel-orthodontie van het merk Invisalign
 • implantologie
 • parodontologie
 • kindertandheelkunde
 • prothetiek

We onderscheiden ons van andere tandartspraktijken door:

 • onze sterke band met de universiteit
 • onze nadruk op preventie
 • onze interdisciplinaire samenwerking
 • het gebruik van de nieuwste apparatuur
 • de warme sfeer

Sterke band met de universiteit

Niet alleen was de oprichter van de praktijk een wetenschapper, ook een aantal van onze andere tandartsen hebben hun stempel gedrukt op de academische tandheelkunde.

Bijvoorbeeld de tandartsen Paul van Buren, Jan Herman Visscher, Arend van de Beld en Warner Kalk (later professor in de prothetische tandheelkunde).

Nadruk op preventie

In de tijd dat mondhygiëne nog niet erg bekend was. werkte in onze praktijk al een mondhygiënist: Ellis Peters. Zij was één van de allereerste mondhygiënisten van Nederland, speciaal in Engeland opgeleid in dit nieuwe vakgebied.

In navolging van Ellis Peters lopen wij nog altijd voorop op het gebied van de mondhygiëne. We hebben al jaren een stabiele afdeling mondhygiëne met Suzanne de Jong, Maria Borgers en Lisa de Wit.

De mondhygiëne en preventie worden een steeds groter onderdeel van onze praktijk. Het is de verwachting dat dit de komende jaren verder zal groeien.

Interdisciplinaire samenwerking

Als tandartspraktijk vinden we het erg belangrijk om goed samen te werken met andere specialisten binnen de tandheelkunde.
 
We werken met een interdisciplinair team van:
 • tandartsen
 • tandartsassistenten
 • mondhygiënisten
 • preventie-assistenten
 • baliemedewerkers
 • een implantoloog (om de week)

Wij zijn geen kleine tandartspraktijk, maar wel te klein om álle specialistische zorg te kunnen bieden. Daarom hebben we ook een uitgebreid netwerk van externe specialisten:

 • paradontologen
 • orthodontisten
 • endodontologen
 • kaakchirurgen

De tandarts als huisarts voor uw gebit

In de tandheelkunde komt het steeds vaker voor dat u bij verschillende tandheelkundige specialisten terecht komt. Uw tandarts is daarom steeds meer de dirigerend tandarts die uw zorgdoel en zorgplan in de gaten houdt.
Daarnaast zorgt uw tandarts ervoor dat de verschillende specialisten op een efficiënte manier samenwerken. Dit noemen we interdisciplinaire samenwerking.

Uiteraard overlegt de tandarts steeds met u. U kunt te allen tijde aan uw tandarts aangeven welke zorg u wilt, en welke behandelingen u niet ziet zitten.
Ook kan uw tandarts u altijd uitleggen waarom bepaalde behandelingen wenselijk zouden kunnen zijn, en wat er wel en niet kan.

De samenwerking tussen u en uw behandelaar(s) staat voorop bij Tandartsen Rooseveltlaan!

3d-scan gebit

De nieuwste apparatuur: van gipskamer tot mondscanner

Als tandartsen werken we graag met de nieuwste apparatuur. Dus voeren we continu vernieuwingen door.

Waar we vroeger een gipskamer met techniekruimte in de schuur hadden, hebben we tegenwoordig een volledig digitale omgeving met mondscanners voor CAD/CAM-registratie van uw gebit.
Met de digitale versie van uw mond en gebit plannen we prothetisch werk zoals kronen en bruggen, monitoren we slijtage, ontwerpen we onzichtbare beugels, en plannen we de chirurgische behandelingen die we uitvoeren.

Warme sfeer

Wij hebben een moderne, maar warme praktijk. We doen er alles aan om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te laten verlopen.

Kitty Schenk heet u welkom bij uw tandarts in de Rivierenbuurt
Gastvrouw Kitty Schenk

Onze balie-assistent en gastvrouw Kitty Schenk heet u een warm welkom.
Kitty is al jaren het gezicht van onze praktijk. Zij zorgt voor de agendaplanning en beantwoordt de binnenkomende e-mails en telefoontjes.

Kitty kent de meeste patiënten bij naam en kent hun wensen.

Nieuwe tandartsen in de praktijk

Uiteraard vernieuwt ons team zich af en toe. Van de oude garde tandartsen is alleen Paul van Buren nog in de praktijk werkzaam. Hij viert dit jaar alweer zijn 33-jarige jubileum aan de Rooseveltlaan.
Onze collega Jeroen Smeets is recent verhuisd, maar werkte ruim 15 jaar in de praktijk.

Begin 2014 zijn tandartsen Eline van der Meulen en Steven Lolkema bij de praktijk gekomen. Onze nieuwste collega is tandarts Jorden van Zeumeren. Hij is in 2019 bij ons begonnen.

De naam: NTGR / Tandartsen Rooseveltlaan

De naam van de tandartspraktijk is enkele malen aangepast. Over de precieze spelling was tot voor kort nog onenigheid. De naam is daardoor op recepten-, afspraken- of visitekaartjes dikwijls net anders gespeld.

In 2004 hebben we een flinke verbouwing gehad. Toen is ook de oorspronkelijke naam Tandartsengroepspraktijk (of was het tandartsgroepspraktijk?) Rooseveltlaan veranderd in Nieuwe Tandarts(en) Groepspraktijk Rooseveltlaan. Zodoende hebben we jarenlang de afkorting NTGR gevoerd.

In 2019 hebben we de naam versimpeld tot Tandartsen Rooseveltlaan.

Scroll naar top