Kies getrokken (of tand)

Is er bij u een kies getrokken, of een tand, en blijft het langdurig, heftig bloeden? Ga dan met spoed naar een tandarts.

Heeft de tandarts bij u een extractie gedaan (een tand of kies getrokken) en heeft u last van langdurig heftig nabloeden? Dan kan er sprake zijn van spoed.

Nabloeden nadat kies of tand is getrokken

Dat er gedurende de dag kleine hoeveelheden bloed vrijkomen uit een extractie-wond is niet raar. Ook als de verdoving uitgewerkt begint te raken, kan een extractie-wond vaak weer even wat bloeden. Hiervoor heeft u een extra gaasje meegekregen van de tandarts. Dit bedoelen we niet met nabloeden.

U heeft een nabloeding als u

  • een continue aanhoudende stroom bloed voelt
  • het idee heeft de hele tijd bloed door te moeten slikken

Groene thee tegen het bloeden

Soms heeft het zin om een theezakje dicht te bijten. Dit kan een bloedstollend effect veroorzaken. Het beste neemt u hiervoor groene thee.

Mocht dit niet helpen, bel dan de praktijk of, buiten openingstijden, een spoedtandarts.

Scroll naar top

Geachte patiënt van Tandartsen Rooseveltlaan,

Op zondag 15 maart kregen wij van onze beroepsvereniging de KNMT het dringende advies om onze reguliere patiëntenzorg per direct op te schorten en over te gaan op het uitsluitend behandelen van spoed bij niet-corona patiënten. Als praktijk volgen wij dit advies op. Dit betekent dat wij van 16 maart tot en met 6 april gesloten zijn.

Voor spoed klachten kunt u bellen met onze praktijk op het reguliere nummer: 020 – 664 23 31
Er zal vooralsnog een tandarts beschikbaar blijven.

In de mondzorg wordt meer dan in andere beroepsgroepen gewerkt met aerosolen die als transportmiddel gelden voor virussen. Bovendien zitten mondzorgverleners heel dicht op de mond van een patiënt. Dit heeft ertoe geleid dat de KNMT in overleg met het ministerie van VWS en via hen het RIVM tot dit advies is gekomen.
De komende dagen zullen wij u bellen voor het maken van een nieuwe afspraak na 6 april.

Wij wensen iedereen veel gezondheid en succes in deze uitzonderlijk nare periode en zijn dus telefonisch wel bereikbaar.

Met vriendelijke groet,

het team van Tandartsen Rooseveltlaan