Miriam Lodder

Miriam Lodder, mondhygiënist

Studie

Na het afronden van mijn studie in 2011, heb ik bij drie verschillende algemene tandartspraktijken gewerkt. Ik ben onlangs naar Amsterdam verhuisd. Sinds februari 2020 ben ik verbonden aan tandartsenpraktijk Rooseveltlaan.

Vakinhoudelijke interesses

Mijn interesse ligt bij het behandelen van ernstige tandvleesproblemen.
Van tevoren maak ik samen met de patiënt een plan om tot een zo optimaal mogelijke mondgezondheid te komen.
Ik vind het belangrijk dat dit plan haalbaar is, zodat de patiënt het ook goed kan volhouden.

Verder vind ik het ook leuk om kinderen te behandelen, bijvoorbeeld sealings (laklaagjes in de kauwoppervlakken van de kiezen) aan te brengen.

Ik ben ook bevoegd en bekwaam om anesthesie te geven en röntgenfoto’s te maken. Om mijn kennis te vergroten lees ik vakliteratuur en ga ik geregeld naar congressen.

Werkplezier

Het preventieve deel van de tandheelkunde was lange tijd een ondergeschoven kindje, maar langzamerhand zie ik een verschuiving. Dit stemt mij erg positief, omdat er door preventief werk veel kan worden voorkomen.

Ook haal ik voldoening uit mijn werk als ik na de behandeling te horen krijg dat het 100% meeviel.

Werkdagen

Ik werk bij Tandartsen Rooseveltlaan op:

  • maandag
  • donderdag
Scroll naar top

Geachte patiënt van Tandartsen Rooseveltlaan,

Op zondag 15 maart kregen wij van onze beroepsvereniging de KNMT het dringende advies om onze reguliere patiëntenzorg per direct op te schorten en over te gaan op het uitsluitend behandelen van spoed bij niet-corona patiënten. Als praktijk volgen wij dit advies op. Dit betekent dat wij van 16 maart tot en met 6 april gesloten zijn.

Voor spoed klachten kunt u bellen met onze praktijk op het reguliere nummer: 020 – 664 23 31
Er zal vooralsnog een tandarts beschikbaar blijven.

In de mondzorg wordt meer dan in andere beroepsgroepen gewerkt met aerosolen die als transportmiddel gelden voor virussen. Bovendien zitten mondzorgverleners heel dicht op de mond van een patiënt. Dit heeft ertoe geleid dat de KNMT in overleg met het ministerie van VWS en via hen het RIVM tot dit advies is gekomen.
De komende dagen zullen wij u bellen voor het maken van een nieuwe afspraak na 6 april.

Wij wensen iedereen veel gezondheid en succes in deze uitzonderlijk nare periode en zijn dus telefonisch wel bereikbaar.

Met vriendelijke groet,

het team van Tandartsen Rooseveltlaan